poszło :P na c&c :szeroki_usmiech
[O1] Reflektory ze zintegrowanymi światami przeciwmgielnymi
Zwiń
X
-
[O1] Reflektory ze zintegrowanymi światami przeciwmgielnymi
Witam,
Z tego co mnie uczono, to światła przeciwmgielne powinno się montować jak najniżej, żeby uniknąć dodatkowych rozproszeń.
Zastanawia mnie to, jaki sens mają reflektory przeciwmgielne zintegrowane z głównymi, tak jak to jest w O1. Chciałem mieć auto z światłami przeciwmgielnymi, ale to rozwiazanie nie wydawało mi się sensowne i zrezygnowałem.
Jak się z tym jeździ we mgle? Z tego co zauważyłem to jakby mały reflektor soczewkowy skierowany niżej niż główny.
Pozdry
-
-
romman, takich świateł nie wymyślił nikt z forum tylko "tęgie głowy".
Panowie inżynierowie, czy to z vw, czy z innej grupy raczej nie dawaliby świateł przeciwmgłowych do środka reflektorów, jakby nie miało to sensu.
Powracając jednak do twojego pytania to potwierdzam tezę gregor6. Moim zdaniem dają radę.
Komentarz
-
-
Ja ich używam jako swiatła do jazdy dziennej , nie oślepiają i ładnie wyglądają :szeroki_usmiech
Wiele razy włączałem je podczas mgły i oświecanie pola 1m przed autem jest bez sensu bo co komu z tego ?Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufoZamieszczone przez rogozMnie przeciwmgielne przydają się jak jadę w nocy po drodze z dziurami. Lepiej wtedy widać wszelkie przeszkody przed maską
Chyba, że trafiam na istne pole minowe :diabelski_usmiech
Co do swiatełek moim zdaniem lepiej jest w O2.
Mam taki kawałek szutrowej drogi który pokonuję po zmroku i mogę włączyć przeciwmgielne (poza miastem ). W O2 wszystko elegancko widzę natomiast w O1 miałem trochę gorszy widok.
Ale może to tylko takie tam moje odczucia. :roll:Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Ja dla przykładu jeżdże i Skodą O1 z właczonymi w czasie mgły p.mgłowymi zintegrowanymi z głównymi lampami, jeździłem także Lanosem z p. mgłowymi umieszczonymi fabrycznie w zderzaku i nie widzę róznicy w obu przypadkach jest efekt podobny. Właczenie p.mgłowych powoduje lepsze oswietlenie pobocza przed samochodemTeraz xenony by krzynol
Komentarz
-
-
Oczywiscie, ze przeciwmgielne w OI daja rade. Niewidze roznicy w przeciwmgielnych w zderzaku a zintegrowanymi.
Moim zdaniem umieszczanie przeciwmgielnych w zderzaku to poprostu element stylizacyny.
Teraz wszystkie auta maja przeciwmgielne w zderzakach. Swoja droga Skoda to taka marka co robi na przekor.
Da zwykle reflektory na lustrach, a przeciwmgielne na soczewce :diabelski_usmiech
W dodatku nieprzyszpanujesz nia jak reszta wiochy co jezdzi na przeciwmgielnych bo masz je zintegrowane w reflektorach :twisted:
Komentarz
-
-
Podczas ostatniej mgły która spowiła stolice i okolice baaardzo dobrze sie sprawdziły.
W poprzednich autach mialem w zderzakach i nie ma roznicy.
Moja trasa do pracy jak jade o swicie albo przed wschodem slonca bywa we mgle. Wiec ciesze sie ze je dostałem :wink:
Fakt, nie przyszpanuje ze mam choinke na przedzie.... :P
A jako dziennych nie używałem.... jak z ich żywotnością?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekoctaviaNo i pytanie czy panowie policjanci nieprzyczepia sie do nas, ze jezdzimy w dzien na przeciwmgielnych. Kto wie jak tam z przepisami w tej sferze :?: :wink:
Kodeks drogowy:
Art. 30. 1. Kierujący pojazdem jest obowiązany zachować szczególną ostrożność w czasie jazdy w warunkach zmniejszonej przejrzystości powietrza, spowodowanej mgłą, opadami atmosferycznymi lub innymi przyczynami, a ponadto:
1. kierujący pojazdem silnikowym jest obowiązany:
1. włączyć światła mijania lub przeciwmgłowe przednie albo oba te światła jednocześnie,
Taryfikator:
Używanie tylnych świateł przeciwmgłowych przy normalnej przejrzystości powietrza - 100 PLN
-
Zamieszczone przez EvilWidzę wiele O1 jeżdżących w stylu: pozycyjne + przeciwmgłowe przednie...
i ciągle nie rozumiem, PO CO?A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
Komentarz